Gestul făcut de preotul Visarion Alexa după ce a fost plasat sub control judiciar: el a fost acuzat de o enoriașă de agresiune sexuală (www.stiripesurse.ro)

· editat de Ion Picatrixu

Preotul Visarion Alexa, de la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, este cercetat, după ce o enoriașă l-a acuzat că ar fi agresat-o sexual. El se află sub control judiciar pentru 60 de zile, însă a contestat decizia judecătorilor, inforemază Stirile TVR.

Decizia instanţei, prin care Alexa Visarion este cercetat sub control judiciar a fost deja contestată, a declarat pentru sursa citată avocata acestuia. În data de 17 august, poliţişti din cadrul Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 20 Poliție au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie, despre faptul că preotul în vârstă de 46 de ani, ar fi agresat-o sexual.

Avocata lui Alexa Visarion, Mariana Mihai, a afirmat că a existat o relaţie de prietenie între preot şi femeia respectivă.

„Relaţia de duhovnic a fost dublată de o relaţie de prietenie, partea vătămată recunoaşte acest lucru. Dânsa comunica aproape non-stop, noaptea, ziua cu părintele şi în această relaţie, pe fondul acelei prietenii şi abordări personale, a intervenit şi acest eveniment, incident din aprilie 2022. Nu a existat o relaţie foarte profundă. A depus plângerea pe 20 iulie în ultima zi în care se putea formula plângere şi acesta este un lucru destul de discutabil”, a explicat apărătoarea preotului, Mariana Mihai.

Dacă acuzațiile aduse preotului menționat vor fi confirmate de autoritățile judiciare, cazul său va fi judecat și de autoritățile bisericesti in cadrul „Consistoriului bisericesc”, a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

Distribuie articolul:

Lasă un comentariu