Joe Biden şi soţia sa, Olena Zelenska, Ursula von der Leyen şi mai multe cupluri regale din Europa, la căpătâiul Reginei, în ajunul funeraliilor de stat, în Westminster Hall (www.mediafax.ro)

· editat de CQS Salud

Preşedintele american Joe Biden i-a adus un omagiu Reginei Elisabeta, la Westminster, în ajunul funeraliilor de stat, el lăudându-i, duminică, demnitatea şi dedicarea pentru serviciu, potrivit Reuters.

Biden s-a numărat printre zecile de demnitari şi membri ai familiei regale din Europa, Asia, Africa şi America care participa la funeraliile de luni. Sute de mii de oameni vin la Londra pentru a-i aduce un omagiu celui mai longeviv monarh al Marii Britanii, care a murit pe 8 septembrie la vârsta de 96 de ani.

„Ea era aceeaşi în persoană… ca şi imaginea ei: decentă, onorabilă şi axată pe serviciu”, a declarat Biden după ce a semnat o carte de condoleanţe. „Inimile noastre sunt alături de familia regală”.

PUBLICITATE

Anterior, Biden a apărut la un balcon cu vedere la sicriul reginei în vasta sală istorică Westminster Hall, făcând un semn al crucii şi punându-şi pentru scurt timp mâna pe inimă în semn de reverenţă.

Oameni din toate categoriile sociale şi din întreaga ţară şi de peste hotare au stat la coadă ore întregi pentru a trece pe lângă sicriul ei într-un flux constant şi emoţionant.

Preşedintele american s-a alăturat regelui Charles şi altor lideri din întreaga lume pentru o recepţie duminică seara, înainte de funeraliile de stat. El se va alătura preşedinţilor, prim-miniştrilor, regilor, reginelor şi sultanilor reprezentând aproape 200 de ţări şi teritorii la funeralii.

PUBLICITATE

Printre personalităţi, lideri ai lumii şi regi, s-au numărat şi Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei, preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen şi cuplurile regale ale Spaniei şi Suediei.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a fost văzut plimbându-se pe lângă râul Tamisa duminică, amestecându-se cu cei adunaţi pe străzile din jurul parlamentului.

Liz Truss, pe care regina a numit-o prim-ministru al Marii Britanii cu doar două zile înainte de moartea sa, a profitat de această ocazie pentru a se întâlni cu lideri din Australia, Noua Zeelandă, Irlanda, Canada şi Polonia în weekend.

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, nu mai este însă aşteptat să participe, potrivit unei surse guvernamentale britanice.

Marea Britanie a invitat şefi de stat sau ambasadori din orice ţară cu care are relaţii diplomatice depline, dar este la latitudinea acestor naţiuni pe cine trimit.

Distribuie articolul:

Lasă un comentariu