Pensiile și salariile ar putea fi mărite din 2023, susține Nicolae Ciucă. Ce spune premierul despre vocherele sociale (observatornews.ro)

· editat de CQS Salud

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, vineri, că există posibilitatea ca începând cu anul 2023, aşa cum au discutat în coaliţie şi cum a afirmat de fiecare dată, să susţină creşterea salariului minim şi, desigur, a pensiilor, însă datele vor fi făcute publice doar după ce vor avea proiecţia de buget pe anul 2023. Şeful Executivului a mai afirmat că e posibilă prelungirea şi a măsurii acordării voucherelor sociale de 50 de euro, la două luni, anul viitor, în funcţie de fondurile de care Guvernul dispune.

”Am susţinut de la început că trebuie să ne îngrijim astfel încât să ne aliniem la această decizie. Există posibilitatea ca începând cu anul 2023, aşa cum am discutat în coaliţie şi cum am afirmat de fiecare dată, să susţinem creşterea salariului minim şi, desigur, a pensiilor, doar că aceste date, aşa cum este şi normal şi responsabil, vor fi făcute publice după ce vom avea proiecţia de buget pe anul 2023”, a spus premierul.

Întrebat dacă este posibil să există o majorare şi a salariului minim şi a pensiilor, premierul Nicolae Ciucă a spus: ”Este cât se poate de posibil, există voinţa politică, atât a PNL cât şi a PSD, astfel încât să putem să luăm o astfel de decizie”.

PUBLICITATE

Guvernul ar putea prelungi și acordarea voucherelor sociale

Despre voucherele sociale de 50 de euro, la două luni, premierul a spus că în funcţie de evoluţia situaţiei şi de fondurile de care dispun, iau în calcul prelungirea acestei măsuri şi anul viitor.

”Pe de o parte trebuie să acoperim rata de creştere a inflaţiei, de cealaltă parte, de asemenea în funcţie de evoluţia concretă şi de evoluţia inflaţiei şi a economiei, aşa cum am făcut anul acesta şi am luat deja două măsuri de a asigura cetăţenilor vulnerabili cu salarii mici, cu pensii mici, acest sprijin financiar, primul în prima jumătate e a anului, cel de-al doilea în a doua jumătate, să gândim şi să luăm măsuri similare şi anul viitor”, a afirmat el.

Distribuie articolul:

Lasă un comentariu