Simona Halep, despre retragerea lui Roger Federer: „Nu va mai exista niciodată un alt Roger” (www.digi24.ro)

· editat de CQS Salud

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (locul 9 WTA) a declarat că „nu va mai exista niciodată un alt Roger” și s-a declarat recunoscătoare că a avut șansa să fie contemporană cu Federer, după anunţul retragerii din activitatea competiţională a tenismenului elvețian.

„Nu va mai exista niciodată un alt Roger şi sunt recunoscătoare că am avut şansa să joc în aceeaşi eră cu el”, a scris Halep, într-o scurtă postare publicată în limba engleză pe contul său de Facebook, alături de o fotografie în care apare pe teren alături de elveţian.

Legendarul tenisman elveţian Roger Federer şi-a anunţat joi retragerea din activitatea sportivă, el indicând că ultimul turneu la care va participa va fi competiţia pe echipe Laver Cup, săptămâna viitoare la Londra.

PUBLICITATE

Tenismanul cu 20 de turnee de Mare Şlem câştigate a precizat că ultimii trei ani au fost dificili din punct de vedere fizic, cu mai multe accidentări şi operaţii. Este deci normal ca el să se retragă la vârsta de 41 de ani, după mai mult de 1.500 de meciuri disputate şi 24 de ani petrecuţi în circuit, informează Agerpres.

„Am muncit mult ca să revin la cel mai bun nivel al meu şi să fiu competitiv. Ştiu însă de asemenea care sunt limitele corpului meu şi capacităţile mele. Iar ultimele mesaje ale corpului meu au fost clare”, a scris Federer, care s-a născut pe 8 august 1981.

„Iar în cele din urmă ţie, tenisului, te iubesc şi nu te voi părăsi niciodată”, a încheiat sportivul născut la Basel scrisoarea sa.

PUBLICITATE

Federer nu a mai participat la nicio competiţie de la ediţia din 2021 de la Wimbledon.

Simona Halep, care a fost numărul unu mondial în acest an, a anunţat joi că nu va mai juca în acest an, la câteva zile după ce a indicat că a fost supusă unei intervenţii chirurgicale la nas, în urma căreia va lipsi „câteva săptămâni” din circuit.

Simona Halep, campioană la Roland Garros 2018 şi Wimbledon 2019, care va împlini 31 de ani pe 27 septembrie, a fost învinsă surprinzător în primul tur la US Open, pe 29 august, de ucraineanca Daria Snigur, iar de atunci nu a mai disputat niciun meci oficial.

Distribuie articolul:

Lasă un comentariu