Tánczos Barna s-a alăturat ultramaratonistului Tiberiu Uşeriu în alergare pe Via Transilvanica (www.mediafax.ro)

· editat de Ion Picatrixu

Ministrul Tánczos Barna i s-a alăturat duminică ultramaratonistului Tiberiu Uşeriu şi celorlalţi alergători care participă la prima alergare organizată pe traseul Via Transilvanica.

Ministrul Tánczos Barna aleargă pe segmentul Brădeţelu – Câmpu Cetăţii (aproximativ 20 de kilometri) din cea de-a şaptea etapă a evenimentului sportiv.

„Am pornit pe drumul care uneşte. M-am alăturat unei echipe fantastice care şi-a propus să parcurgă alergând cele 1400 km ale traseului Via Transilvanica. Alerg alături de Tibi Uşeriu şi echipa lui pe segmentul Brădeţelu – Câmpu Cetăţii, o zonă cu o diversitate naturală, culturală şi etnică deosebită din judeţul Mureş. După terminarea traseului revin cu impresiile şi detalii despre acest proiect unic”, a declarat ministrul Barna Tánczos la startul alergării.

Via Transilvanica, traseu destinat excursiilor pe jos, cu bicicleta sau călare, care traversează zece judeţe şi 107 oraşe şi comune, va fi deschis oficial în data de 8 octombrie.

Acesta este primul traseu de lungă distanţă din România care uneşte Putna de Drobeta-Turnu Severin şi care are scopul de a reinventa turismul în special în din zona rurală a României, de a facilita accesul călătorilor la comunităţile de pe traseu şi la poveştile lor, ajutându-le să se dezvolte în mod sustenabil şi responsabil.

Distribuie articolul:

Lasă un comentariu